Členové Auto klubu Ústí nad Orlicí v AČR už stříhají metr. Do startu 64. a 65. závodu Ústecká 21, memoriál Miroslava Urbana nezbývá mnoho času! Po roční pauze kvůli koronavirové situaci v Česku, se tradiční závod v Ústí nad Orlicí bude konat 11. a 12. září 2021.

V tuto chvíli víme, že se budou závody konat za přítomnosti diváků, ovšem, musíme dodržovat nařízení. Neobejdeme se tak bez testů a respirátorů, dezinfekcí, rozestupů a dalších nařízení, věříme ale, že budeme všichni dělat vše pro to, abychom si závody i za přísných podmínek užili.

Milovníci vůně benzínu a spálených pneumatik si přijdou zcela jistě na své. Pro letošní rok bylo Auto klubu Ústí nad Orlicí přiděleno pořádání těchto závodů v rámci Ústecké 21, memoriál Miroslava Urbana: AUTOKLUB Mistrovství ČR v závodech do vrchu, AUTOKLUB Mistrovství ČR v závodech do vrchu historických automobilů, Mezinárodní mistrovství Slovenska v závodech do vrchu, Mistrovství Slovenska v závodech do vrchu soudobých i historických automobilů, AUTOKLUB Česká Trofej v závodech do vrchu, Mistrovství Zóny střední Evropy v závodech do vrchu historických automobilů.

Členové pořádajícího Auto klubu Ústí nad Orlicí finišují s přípravou 3660 metrů dlouhé trati, s jedenadvaceti zatáčkami, která jezdce dovede na Andrlův Chlum. „Probíhá kontrola a úklid trati, protože se rok nejelo kvůli pandemii, je potřeba více připravit trať,“ říká Luděk Neťuka, činovník pro bezpečnost závodu a dodává “ Máme uklizenu celou trať od nánosů jehličí a nečistot, kontrolujeme svodidla a opravujeme poškozené části, provádíme prořez náletů v bezpečných zónách tak, aby byla trať opět připravena na špičkové úrovni.”

Těšíme se na Vás na největší motoristické akci v regionu, ve dnech 11. a 12. září 2021!