Na start Ústecké 21 se postaví stovka vozidel!

Do startu 66. a 67. závodu Ústecká 21, memoriál Miroslava Urbana zbývají už jen hodiny! Legendární závod se bude konat už tento víkend, tedy 27. a 28. 5. 2023 v Ústí nad Orlicí.

Milovníci vůně benzínu a spálených pneumatik si přijdou zcela jistě na své. V letošním roce budou špičkoví jezdci v rámci závodu, který pořádá Auto klub Ústí nad Orlicí, bojovat o body do těchto podniků: Mistrovství ČR v závodech do vrchu, Mistrovství ČR v závodech do vrchu historických vozidel, Česká Trofej v závodech do vrchu, Medzinárodné Majstrovstvá Slovenskej republiky v pretekoch automobilov do vrchu, Majstrovstva Slovenskej republiky a Slovenský kopcový pohár.

Uzávěrka přihlášek proběhla v pátek 19.5., takže už je jasné, že se na start pod Andrlovým chlumem sjede více než stovka závodních speciálů s jezdci zvučných jmen.

Příprava 3660 metrů dlouhé trati je u konce, jsou osazena bezpečnostní svodidla, opravilo se několik nedokonalostí na vozovce, provádí se prořez náletů v bezpečných zónách tak, aby byla trať opět připravena na špičkové úrovni.

Na oba víkendové dny je stanoven start tréninkových jízd na 8:00. Na závodní jízdy se jezdci vydají v sobotu ve 13 hodin, v neděli pak už v 10:15. Děti do 15 let mají vstupné zdarma, dospělí pak zaplatí na jeden den 180 Kč.

Všechny diváky prosíme o dodržování pokynů pořadatelů, pohybování se pouze po vyhrazených cestách a parkování vozidel na nejbližších veřejných parkovištích. Například poblíž světelné křižovatky u hotelu Avion, dále parkoviště v ulice Na Ostrově nebo u vlakové zastávky Ústí nad Orlicí město. Příjezd do Lázeňské ulice není možný, ulice je uzavřena. Pokud chcete využít obytný přívěs nebo stan a užít si v Ústí nad Orlicí celý víkend, doporučujeme přijet před uzavřením ulice Lázeňská a využít parkoviště přímo u závodní trati v zatáčce číslo 18, kousek pod vrcholem Andrlova Chlumu.

Těšíme se na vás na největší motoristické akci v regionu, už tento víkend!

 

Hana Vepřeková

Tiskové středisko